Durven proberen – Hartige kerrie-appelmoes

Durven proberen

Niet iedereen heeft er zomaar talent voor. Nieuwe dingen proberen. Het vraagt meer dan een goed of leuk idee hebben. Ook nodig is het vermogen het idee uit te werken in een vorm die realiseerbaar is en een stappenplan dat te doen is.
En wanneer de vernieuwingsstap een groep of organisatie betreft wordt het nog uitdagender. Dan is er ook overleg en draagvlak en het omgaan met weerstand nodig. Verandering roept nu eenmaal altijd onrust op.
Toch, we kunnen niet zonder die ‘beweging’. We moeten steeds opnieuw blijven proberen anders in te richten en te doen omdat vormen verslijten en behoeftes veranderen. Durven proberen is een teken van vitaliteit, ook in de gevallen dat het resultaat matig is of succes uitblijft.
We mogen ons immers realiseren dat onze God de belofte doet ‘alles nieuw te maken’. Onze pogingen aan die kracht mee te werken, ons doen en laten, raakt aan wat goddelijke gave en genade is.

Hartige kerrie-appelmoes
Eens een keer een andere appelmoes. Een minder gebruikelijke hartige variant die het proberen waard is.

Boodschappen:
– 1 kg moesappelen
– 2 – 3 theelepels kerrie
– 1 theelepel zout (of wat minder)
– 3 – 4 eetlepels suiker
– 1 limoen

Aan de slag:
Schil de appels, snijd ze in vieren en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd de parten nogmaals in vieren en doe ze in een pan. Voeg er water bij (hoeveelheid water is afhankelijk van de soort appels en de gewenste dikte van de moes. Water erbij kan altijd!) en kerrie, zout, suiker en het sap van de uitgeperste limoen. Breng dit aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot de appel uit elkaar valt. Goed omroeren en in een schaal doen om te serveren. Of bewaren in goed schoongemaakte potjes. In dat geval de deksel direct goed vastdraaien wanneer de moes heet is om voldoende vacuum in de pot te krijgen.

Eet smakelijk!

Gérard Martens

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!