Doornburgh buitenplaats voor kunst en wetenschap

Priorij Emmaus was een klooster van de Kanunnikessen van het Heilig Graf in Maarssen. In 2017 werd Doornburgh, inclusief priorij Emmaus, verkocht. Het wordt sindsdien getransformeerd tot een ontmoetingsplaats voor kunst en wetenschap. In de priorij worden tentoonstellingen, voorstellingen en lezingen georganiseerd, rondom de thema’s kunst en wetenschap.

David Bade: Een gedeeld hiernamaals

Kunstenaar David Bade maakte van 30 maart t/m 22 april in het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh een kunstinstallatie met de titel ‘Een gedeeld hiernamaals.’ Bade onderzoekt met dit werk het beeld dat verschillende levensovertuigingen hebben van het leven na de dood. De weekenden voor Pasen konden bezoekers meebouwen aan het project.

Verbeelden van het hiernamaals

Bade gaat voor zijn werk ‘Een gedeeld hiernamaals’ eerst in gesprek met (regionale) vertegenwoordigers van bepaalde religies over hun hiernamaals. Want hoe ziet dat eruit? Hoe beschrijft een christen de hemel en een moslim het paradijs? Geïnspireerd door deze verhalen gaat Bade deze versies van het hiernamaals verbeelden in de ruimtes van de voormalige priorij op Doornburgh. Bade: “Het hiernamaals heeft mij altijd al gefascineerd. Elk geloof heeft hiervan een andere voorstelling.” Bij de installaties van Bade is het maakproces ook onderdeel van het kunstwerk. Hij werkt vaak samen met grote groepen mensen die allemaal mogen meebouwen, onder de regie van Bade. “Ik breng graag mensen bijeen via kunst. In deze tijden van polarisatie moeten we eigenlijk leren en genieten van het feit dat we in Nederland in zoveel vrijheid en welvaart samen onze overtuigingen, hoop, fantasieën en onzekerheden kunnen beleven.”

Bezoek aan de installatie

De installatie is tot en met zondag 5 mei te zien.

Buitenplaats Doornburgh, de tentoonstellingen en openstelling terrein:
vrijdag t/m zondag – 10.00 tot 17.00 u.

Toegang tot Doornburgh is momenteel gratis.