Dominicaanse innerlijke pelgrimage naar Pasen – Adem in de woestijn

Veertigdagentijd – in coronatijd, dus dat is dubbel woestijn. Zusters en broeders van de Orde der Predikers bieden een dagelijkse gedachte bij het evangelie, om te lezen of te luisteren.  

De vastentijd is een periode van bezinning en afstemming. Wat heb je echt nodig? Waar wil je je aan toewijden? Weet je nog van Wie je adem krijgt?

Deze bizarre coronatijd is voor velen van ons stil en schraal. We missen contact, aanraking, levendigheid. Wat zal het heerlijk zijn als we weer samen kunnen komen om te vieren, te zingen, het brood te breken. En tegelijk weten we dat we niet de eersten of de enigen zijn die door de woestijn trekken, verlangend naar het beloofde land zoals het volk Israël onder Mozes, of naar uitzuivering van roeping zoals Jezus.

Vanaf Aswoensdag vind je op de website van Dominicaans Nederland en hun socials elke dag (behalve zondag) een korte gedachte bij het evangelie van die dag. Tientallen zusters en broeders van de Orde der Predikers in Nederland doen eraan mee. De preekjes van pakweg anderhalve minuut zijn te lezen en te beluisteren. Je kunt elke dag op de site kijken, in het blok onder het dagelijks evangelie. Of schrijf je in, dan krijg je de overdenking en een link naar de opname elke morgen in je mailbox.

Ga mee op een innerlijke pelgrimage naar Pasen!

Schrijf je hier in om de dagelijkse gedachte in je mail te krijgen.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!