Dominicaans Nederland- Cabaretiers en andere predikers

Op de site van Dominicanen Nederland zijn 4 filmpjes te vinden van cabaretiers en predikers die met elkaar in gesprek gingen. Ze gaven ook samen twee voorstellingen, in september in Den Bosch en oktober in Amsterdam.

Zowel cabaretiers als predikers zetten mensen aan het denken met wat hen bezielt. Dit unieke project is een samenwerking van de Koningstheateracademie in Den Bosch, een HBO-opleiding voor cabaretiers (sinds 1999), en de Orde der Predikers, beter bekend als de dominicanen. De cabaretiers zijn Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Minou Bosua en Thijs van de Meeberg. De predikers zijn Holkje van der Veer, Jozef Essing, Erik Borgman en Richard Steenvoorde. Ze ontmoeten elkaar een aantal keer gezamenlijk en in koppels, in theater en kerk, in klooster en school.

Hieronder één van de vier filmpjes: een mini-docu gemaakt door Stijn van der Loo, van Holkje van der Veer en Patrick Nederkoorn, tijdens de voorbereiding. De voorstellingen liggen al achter ons, maar voor wie ze gemist heeft zijn de filmpjes zeker de moeite van het kijken waard.

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!