Digitale Adventsretraite 2022 van de jezuïeten

Het woord is mens geworden is de titel van de digitale adventsretraite in 2022. De retraite gaat op 27 november van start, de eerste adventszondag, en eindigt met Kerstmis.

Het is de zeventiende digitale retraite van de jezuïeten. Er zullen zo’n 20.000 mensen aan deelnemen. De teksten zijn geschreven door de regionale overste van de jezuïeten in de Lage Landen: Marc Desmet sj.

Hoe deelnemen?
Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via Adventsretraite.

Deelnemers van de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de adventsperiode en de menswording van God intenser te beleven.

Tijdens de digitale retraites worden op verschillende plekken deelgroepen aangeboden. Hierin deel je met andere deelnemers over je ervaringen. Op deze pagina vind je alle deelgroepen. Misschien is er een bij jou in de buurt. Er ook enkele groepen die online samenkomen. Wil je zelf een deelgroep organiseren? Stuur ons een bericht en we plaatsen jouw groep erbij.

Op zondag ontvang je naast het gebedsmateriaal ook een korte overweging over het thema van de nieuwe week. In die mail staan ook enkele nieuwe gebedstips en inspirerende citaten.

Op de zaterdagochtenden kun je om 9.30 uur deelnemen aan een geleide meditatie via Zoom.

Deze retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In deze video wordt bondig uitgelegd wat ignatiaanse spiritualiteit is.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!