De vrouw die keuzes durfde te maken: Elisabeth van Thüringen

Peter Vermaat maakt een voorstelling over Elisabeth van Thüringen (1207-1231). Zij is de dochter van de koning van Hongarije. Ze groeit op aan het hof van de Thüringse landgraven. In haar korte bestaan ontdekt ze al snel wat essentieel is in het leven. Ze organiseert voedselbanken door de graanschuren open te zetten voor de armen. Op weg naar de kruistocht sterft haar man Lodewijk tijdens een epidemie en is zij, amper twintig jaar oud, weduwe met drie jonge kinderen. Ze neemt dan een belangrijke beslissing: ze verlaat het hof om zich in te zetten voor zieke zwakke mensen.

Zij geeft een middeleeuws, maar nog immer actueel antwoord op problemen van alle tijden. Of het nu gaat om een pandemie of om armoede, om het vermalen worden door de overheid of om het ontbreken van gelijke kansen voor alle mensen: in al deze gevallen gaat het steeds om een eerlijk bestaan voor iedereen.

Peter Vermaat vertelt haar levensverhaal, bijgestaan door zijn maskers en levensgrote poppen, en door Emma van Dobben, die als troubadour op trom, eenhandsfluit, lier, rebec en draailier de middeleeuwen laat herleven.

Wanneer: Vrijdag 24 maart, 19.30 – 21.30 uur

Waar: De voorstelling vindt plaats in de Augustinuskerk, Postjesweg 123, Amsterdam

Aanmelden: laverna@franciscanen.nl

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!