De Vegetarische Zuster

De Vegetarische Zuster heeft haar thuisbasis te midden van een gemeenschap van zusters clarissen. Zij weten zich als zusters aan elkaar gegeven, om samen een leven te leiden van gebed en toewijding. Zij weten zich niet enkel zusters van elkaar. Franciscus noemde in zijn Zonnelied, zijn ‘Loflied op de schepselen’, alle schepselen zijn broeders en zusters. Ook de zusters weten zich vanuit God, onze Schepper, verbonden met al zijn schepselen.

Ook de omgang met voedsel bestaat eerst en vooral uit verbondenheid. Voedsel is niet louter en alleen een eerste levensbehoefte, iets waar wij recht op hebben. Het eten dat op tafel komt zijn vruchten van ‘onze zuster moeder aarde’, ons geschonken door de Schepper. Dat bewustzijn brengt van nature een oprechte zorg voor de schepping en de schepselen met zich mee.

Die zorg voor de schepping uit zich in bepaalde keuzes. De zusters eten vegetarisch. Immers, vlees eten heeft veel impact op het milieu, en past bovendien niet binnen een eerlijke voedselverdeling. Een groot deel van het jaar eten zij groenten uit eigen, biologische moestuin.

De houding van aandachtig leven en een eerbiedige omgang met onze aarde willen de clarissen graag verder uitdragen in hun producten. Zij verkopen broodspreads en jams volgens eigen kloosterrecept. Alle producten worden ook in het klooster bij de maaltijden genuttigd door zusters en gasten. Deze producten worden volgens eigen kloosterrecept geproduceerd bij De Laarhoeve. De Laarhoeve is een ontwikkelboerderij in Diessen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Benieuwd naar de producten? Kijk op de website van de vegetarische zuster naar producten met de prachtige namen Aardse Kapucijnerspread, Zonnige Wortelspread, Vrolijke Groentespread, Courgettejam met sinaasappel en Rabarberjam met gember.

Iedere maand deelt De Vegetarische Zuster op de website een eigen recept uit de kloosterkeuken, compleet met een menu-suggestie. Zo kunt u thuis een maaltijd bereiden en eten zoals dat in het klooster in Megen gebeurt. Maar met een groep een kookworkshop volgen kan ook.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!