De Nieuwe Bavo Bloeit

Voor de vijfde keer wordt de kathedraal in Haarlem versierd met 60.000 bloemen. Dat gebeurt door 150 studenten en docenten van diverse Nederlandse opleidingen bloemsierkunst.

De nieuwe Bavo, de op een na grootste kerk van Haarlem en gebouwd in de periode 1894-1930, is een uniek bouwwerk en wordt door sommigen in een adem genoemd met bekende buitenlandse kerken zoals de Sacré Coeur in Parijs en de Sagrada Familia in Barcelona. Na een lange periode van restauratie is de kathedraal nu op fantastische wijze in zijn oude luister hersteld. Met nieuwe glas-in-lood ramen van de hand van Jan Dibbets, een vernieuwd Kathedraal Museum onder het hoogkoor, nieuwe kunstwerken en religieuze symbolen is een bezoek meer dan de moeite waard. Tijdens De Nieuwe Bavo Bloeit zullen er rondleidingen door het prachtige gebouw gegeven worden, waarbij u nog mooier zicht zult hebben op zowel het bloemwerk als de details van deze mooie kerk.

De bloemstukken zijn de zien van 5 tot en met 13 april. Op vrijdag 5 april (Ouderendag) krijgen ouderen korting op de entreeprijs.

Op zaterdag 6 april is van 19.30 – 22.00 Concertante Evensong. De twintig leden van de Bavocantorij van de Kathedraal Haarlem zingen o.l.v. dirigente Sanne Nieuwenhuijsen een evensong in ‘concertante’ uitvoering volgens Engelse traditie.

Klik op deze link om het programma te zien of kijk op www.denieuwebavobloeit.nl voor meer informatie.