De Levende Aarde – eendaagse en vierdaagse retraites

Een eendaagse retraite rondom de thema’s ecologie en spiritualiteit.

‘De Levende aarde’ is de basis waarmee de broeders van de Abdij voor hun tuin zorgen. Om deze zorg te integreren voor tuin en ziel laten de broeders zich inspireren door de Latijnse woorden Humus, Humidus, Humilitas en Humanitas. Dit is niet alleen de basis van ‘de Levende Aarde’ maar ook een basis voor iedereen die een geaarde spiritualiteit zoekt of praktiseert.

Op deze dag nemen broeder Geerard en Tini Brugge de deelnemers niet alleen langs deze vier woorden maar ook langs bomen en kruiden. We putten niet alleen uit oude bronnen maar delen ook een pan soep om met elkaar uit te wisselen. We luisteren niet alleen naar de stilte maar ook naar wat de woestijnmoeders en -vaders en de seizoenen ons te vertellen hebben.

Wees welkom op deze ‘wellnessdag’ voor ziel en lijf en laat je inspireren. De dagretraite vindt plaats in de sfeervolle Buurkerk bij de abdij.

Praktisch:

Plaats: Buurkerk, Egmond
Datum: 22 april 2023
Tijd: 10.30 – 16.30 uur
Kosten: € 55
Inschrijfgeld is inclusief materiaal, koffie, thee en lunch.

Inschrijven kan via deze link

 

Vierdaagse retraite: Aarden in de zomer

Vier dagen om te aarden met je zintuigen en in stilte te genieten van de rijkdom buiten in de natuur en abdijtuinen. Rust om ‘buiten’ met ‘binnen’ je eigen leven en bezieling, te verbinden, ook met het ritme van het getijdengebed.

Dagen met ruimte voor verdieping in diverse bronnen zoals het leven en spiritualiteit van Benedictus, de monniken en hun project  De Levende Aarde. We wandelen buiten in de diverse tuinen en de kas van de abdij en staan stil bij kruiden van Hildegard van Bingen en de benedictijn Walafried Strabo. We ontdekken symboliek van bomen en bloemen.

Binnen verdiepen we ons in teksten in relatie tot de zorg voor de aarde. We luisteren naar verhalen van broeders en tuin- vrijwilligers, hun betrokkenheid in de praktijk en spiritualiteit. “Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een monnik van deze abdij.“De tuin is humus voor de ziel.” 

Praktisch:

Plaats: Gastenhuis Abdij van Egmond
Datum: maandag, 10-07-2023 – 13-07-2023
Tijd: 14:30 – 16:00 uur
Docenten: Broeder Geerard Labeur en Tini Brugge
Kosten: € 285
Inschrijfgeld is inclusief materiaal, koffie, thee en lunch.Tijdens deze 4 daagse zomerretraite deelt u in het leven van de broeders en verblijft u in een eenpersoonskamer op basis van volpension. Tegen kortingtarief kunt u een extra nacht+ontbijt reserveren tot vrijdagochtend 14 juli.

Inschrijven kan via deze link

Afbeelding: Groenwerkgroep Abdij van Egmond

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!