De leukste kinderboeken over opa’s en oma’s

In kinderboeken spelen grootouders vaak ook een belangrijke rol. Dat is niet voor niets, want in het dagelijks leven dragen ze vaak een belangrijk steentje bij aan de opvoeding van hun kleinkinderen.
Opa’s en oma’s zijn de mensen waar je kleine geheimpjes aan kunt vertellen, die je extra snoepjes toestoppen voor je naar huis gaat en waar je altijd warme knuffels van kunt krijgen. In kinderboeken zijn ze vaak de partners in crime of de wijze raadgevers. Ben je op zoek naar een leuk kinderboek waarin grootouders een belangrijke rol spelen? Wij zetten er graag een paar op een rijtje. Mist jouw favoriet? Laat het ons dan meteen weten. We vullen onze lijst graag aan!

Opa en Oma Pluis – Dick Bruna
Voor de allerkleinsten onder ons gaat er natuurlijk niets boven een Nijntjeboekje van Dick Bruna. In Opa en Oma Pluis gaat Nijntje bij haar grootouders op bezoek. Ze leert er van alles én wordt flink verwend. 

De knotsgekke avonturen van Opa Smoezel – Erhardt Dietel
Opa’s hebben in hun leven al heel veel meegemaakt en kunnen daar vaak de mooiste verhalen over vertellen. Opa Smoezel kan dat als geen ander. Dat heeft wellicht te maken met dat hij al langer dan 700 jaar leeft…. En in die jaren heeft hij niet stilgezeten. Zo is hij Smoezelastronaut geweest, een Zeevaartsmoezel en nog veel meer!

Op avontuur met Oma – Annemarie Bon
De oma van Marloes is met pensioen. Nu heeft ze eindelijk de tijd om alles te doen wat ze altijd al wilde doen. En Marloes doet mee. Niets is te gek!
Leuk en grappig boek om samen te lezen.

Opa vlucht – David Walliams
De opa van Jack was ooit een gevreesd gevechtspiloot. In de Tweede Wereldoorlog verdedigde hij zijn vaderland, vliegend in een razendsnelle Spitfire. Wanneer hij naar een bejaardentehuis wordt gestuurd, bedenken Jack en zijn opa een spannende ontsnapping. Ontroerend, grappig en spannend om te lezen!

De oma van de oma van mijn oma – Marc ter Horst
Hoe leefde oma? En oma’s oma? En daar de oma van? De oma van de oma van mijn oma is een vrolijk kinderboek dat jong en oud meeneemt op een reis door de geschiedenis langs de verhalen van tientallen opa’s en oma’s. Een leuk en leerzaam boek dus!