De lange duur – Bietensalade

De zomermaanden van meer vrij en ruimte om te overdenken, te rusten en genieten lopen weer op een eind. We gaan weer ‘aanpakken’. Hoe het rond Covid komend najaar zal gaan verlopen, hoe het met de oorlog in de Oekraïne zal gaan, met onze economie, en waar we verder mee te maken gaan krijgen – er is niemand die het echt weet. Het zijn een aantal factoren die met elkaar het plaatje best onzeker maken. En al zeggen we dat we een beetje onzekerheid wel oké of zelfs best leuk vinden – als je echt naar mensen kijkt moet je je afvragen of dat wel klopt.

Hopen dus maar dat we allemaal in de afgelopen weken voldoende veerkracht, energie, goede moed en vertrouwen op hebben kunnen bouwen om wat de nabije toekomst ook brengen moge, het aan te kunnen en vol te houden. We gaan voor de lange duur en zoeken steun in ons geloof dat we het niet alleen op eigen wijsheid en kracht hoeven doen. God blijft bij ons.

Bietensalade

Boodschappen:

500 gram ongekookte bieten
1 appel
klein blikje mais
potje ontpitte groene olijven
potje zure room/crème fraîche
wat (fruit of bloesem) siroop
beetje mosterd
scheutje wijnazijn
scheutje melk
zout, peper, dragon

Aan de slag:
Schil de bieten en schaaf ze in dunne plakken. Doe ze in een pan met water met wat zout en een scheut wijnazijn en kook ze tot ze beetgaar zijn. Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine stukjes. Een aantal olijven uit laten lekken en in plakjes snijden. Van het blikje mais het vocht afgieten.
In een schaal de bieten, appelstukjes, olijvenringetjes en maiskorrels bij elkaar doen en door elkaar scheppen.
In een schaaltje een derde van de zure room vermengen met scheut melk, siroop, lik mosterd en zout, peper en dragon tot een dunne dressing. Giet deze in de schaal erbij. Omscheppen en serveren.

Eet smakelijk!

Gérard martens

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!