Dantes Inferno als inspiratiebron

Een inspirerende avond met literatuur, spiritualiteit, geloof en muziek, op 27 augustus in Rotterdam.

 

Dominicaans project de Kloostertuin nodigt je zaterdagavond 27 augustus uit in Dominicuskerk Het Steiger, voor een verdiepend programma over Dante’s Inferno als inspiratiebron in de huidige tijd. Aansluitend is er een intiem jazzconcert door de band Ambrosia, met muziek gecomponeerd aan de hand van dit beroemde literaire werk.

Inferno is het eerste deel van de La Divina Commedia (De goddelijke komedie), het meesterwerk van de Italiaanse dichter Dante Alighieri (1265-1321). Dante beschrijft in dichtvorm zijn spirituele reis vanuit diepe ellende, door het Inferno (Hel) en Purgatorio (vagevuur), naar het Paradiso, de hemel.

Waarom is dit literaire werk wereldberoemd en naast de Bijbel het meest vertaalde boek ter wereld? En wat spreekt een jonge jazzmuzikant erin aan?

De avond bestaat uit twee delen:

Deel 1 Dante’s Inferno… een hedendaagse inspiratiebron?
Lezing en gesprek met Dante kenner Sandra Overdijk, drummer en componist Ruud Voesten en hoogleraar theologie Erik Borgman OP.

Deel 2 Intiem jazzconcert door Ambrosia

Wanneer: Op zaterdagavond 27 augustus 2022:
18.30 uur – inloop met koffie en thee
19.00 uur – start lezing en gesprek
20.00 uur – pauze
20.30 uur – start jazzconcert (zonder pauze)
21.45 uur – einde

Waar: Dominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden: info@kloostertuinrotterdam.nl

Kosten: we vragen als entreeprijs:
• Lezing en gesprek : € 10,–
• Concert : € 12,50
• Combi ticket : € 20,–
Een te kleine portemonnee voor deze uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Ruud Voesten is een drummer en componist. Hij liet zich tijdens de lockdown inspireren door Dante’s Inferno en schreef hierop aan de hand van zijn eigen associaties een nieuw repertoire voor zijn jazzband Ambrosia.

Sandra Overdijk studeerde Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Het leven en werk van Dante hebben haar speciale aandacht.

Erik Borgman is hoogleraar theologie aan de universiteit van Tilburg, voormalig theoloog des vaderlands (2012) en lekendominicaan.

Afbeelding: Ambrosia

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!