Dagboek van de vriendschap – Egied Van Broeckhoven

In 1967 overleed de Vlaamse jezuïet en priester-arbeider Egied Van Broeckhoven als gevolg van een noodlottig arbeidsongeval in de fabriek waar hij werkzaam was. Drie jaar later verzamelde zijn medebroeder Georges Neefs s.j. onder de titel Dagboek van de Vriendschap de meest waardevolle aantekeningen en de meest sprekende passages uit Egieds dagboek. Het werk maakte bij het uitkomen een enorme indruk en velen zijn het al die tijd als een geestelijke schat blijven koesteren.

In 2022, ruim vijftig jaar later, werd de eerste steen gelegd voor een nieuwe jezuïetenschool in Molenbeek, dichtbij de plek waar Egied heeft gewoond en gewerkt. Deze kreeg dan ook de naam Egied Van Broeckhovenschool mee. De huidige jubileumuitgave van het Dagboek van de Vriendschap wil hierbij aansluiten en ertoe bijdragen dat de belangstelling voor het inspirerende gedachtengoed van Egied verder opbloeit.

Kenners aarzelen niet om Egied op te nemen in het rijtje van ‘moderne mystici’ waarin ook Dag Hammarskjöld, Thomas Merton en Etty Hillesum thuishoren.

 

Auteur(s): Van Broeckhoven, Egied

Uitgever: Halewijn

Uitvoering: Paperback , 192 pagina’s , 21 x 15 cm

Prijs: € 19,95

ISBN: 9789085286998

 

 

 

Lees hier meer over Egied van Broeckhoven: mysticus van de vriendschap

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!