Dag van de stilte – 30 oktober 2022

De  Dag van de stilte vindt sinds 2011 jaarlijks plaats op de laatste zondag in oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd. Het doel van de Dag van de Stilte is de waarde en de werking van stilte onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

Op de Dag van de Stilte vinden verspreid over het hele land stilte-activiteiten plaats zoals bijvoorbeeld stiltewandelingen, lezingen, stiltegedichten schrijven of lezen, schilderen en stiltedisco.

De stilte-activiteiten worden aangeboden per provincie, en ook online (zoals stiltevieringen of een schrijfworkshop). Klik op de link voor het complete overzicht.

Stilte uur
Op zondag 30 oktober, de Dag van de Stilte,  is er van 11:00 uur tot 12:00 uur een gezamenlijk landelijk Stilte-uur.
Het stilte-uur is een uitnodiging om in dat uur stil te staan bij stilte en stil te zijn. Om alleen of samen met anderen te genieten van de stilte. In je huis, op je werk, binnen of ergens in de natuur of tijdens een stilte-activiteit die op vele plekken kan plaatsvinden.
Samen in stilte zijn kan de stilte-ervaring verdiepen. Door met vele mensen in het stilte-uur stil te zijn, ontstaat er een stilteveld.

Tijdens het stilte-uur kan je gebruik maken van een speciaal voor het stilte-uur opgenomen meditatie door Annemieke Rodenburg. Annemieke organiseert dit jaar op de Dag van de Stilte inmiddels voor de 12de keer een stiltebijeenkomst. Annemieke Rodenburg heet aan het begin van de meditatie iedereen van harte welkom. Ze vertelt iets over stilte en over het stilte-uur. Daarna begeleidt ze 20 minuten de meditatie met veel stilte en af en toe met wat woorden. Na die 20 minuten kun je doorgaan met mediteren zolang als je wilt.

 

Maaike Dijkstra, de schrijfster van het boek STILTE ZIJN, organiseert tijdens het stilte-uur een zoommeditatie. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Afbeelding: Johnny Gunn via Pixabay

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!