Dag van de stilte – 25 oktober

De jaarlijkse Dag van de Stilte op de laatste zondag van oktober vindt dit jaar voor de tiende keer plaats op zondag 25 oktober 2020. Het doel van de Dag van de Stilte is aandacht te vragen voor het belang van stilte; voor innerlijke stilte en voor meer akoestische stilte.  

Veel mensen zoeken de natuur op wanneer ze tot rust willen komen. Natuur en stilte zijn dan ook een gouden combinatie. Mensen merken dat als tijdens een wandeling of een boottocht stil te zijn, dat ze scherper waarnemen en intenser genieten van hun omgeving. Ze ervaren dat ze onderdeel zijn van de natuur. Hun verantwoordelijkheidsgevoel voor alles wat groeit en bloeit neemt toe.

Het is dan ook logisch dat er in voorgaande jaren vele stilteactiviteiten in de natuur zijn georganiseerd, zoals een stiltewandeling, een tocht in een fluisterboot, creatieve workshops met de natuur als inspiratiebron, een stilteproeverij in de openlucht, het lopen van zintuigpaden.

https://youtu.be/poFho64MloQ

Je kunt aan de Dag van de Stilte deelnemen door een stilteactiviteit te bezoeken of door zelf een activiteit te organiseren.

Stilte-uur
Ook kun je mee doen met het landelijk stilte-uur 2020. Er is op de Dag van de Stilte een gezamenlijk landelijk Stilte-uur  van 11:00 uur tot 12:00 uur. Het stilte-uur is een uitnodiging om in dat uur stil te staan bij stilte en stil te zijn. Om alleen of samen met anderen te genieten van de stilte. In je huis, op je werk, binnen of ergens in de natuur. Of tijdens een stilteactiviteit die op vele plekken kan plaatsvinden. Samen in stilte zijn kan de stilte-ervaring verdiepen. Door met vele mensen in het stilte-uur stil te zijn, ontstaat er een stilteveld.

Activiteiten
Klik hier voor activiteiten per provincie. Het aanbod is groot en divers: Stiltewandelingen, tekenmeditatie, online yoga, lezingen, ligconcert, stadsverlichting vanuit je huiskamer, stilteverhalen op Instagram.

Stilte in de kloostertuin
Stilte in de kloostertuin bij de Broeders van Huijbergen, Boomstraat 28 in Huijbergen. Stilte beleven. Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Herfst voelen. Natuur ervaren. Labyrint lopen. Waarnemen.
Als afsluiting naar keuze, of los van de stilte-activiteit mee te maken: vespers in de kapel van het klooster, 17.00 uur.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link.

Afbeelding: Mabel Amber via Pixabay

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!