Claraviering in Den Bosch

11 augustus is de feestdag van de Heilige Clara. Op 10 en 11 augustus staat Stadsklooster San Damiano stil bij het leven en sterven van de heilige Clara van Assisi (stichtster van de Orde van de Clarissen). Dit jaar is het thema van de vieringen ‘onbeslagen spiegel’.

Stadsklooster San Damiano heet iedereen van harte welkom om het feest van de heilige Clara van Assisi in de kerk met hen mee te vieren! De heilige Clara van Assisi was de eerste vrouwelijke volgeling van de heilige Franciscus van Assisi. Op eigen wijze heeft Clara met haar zusters vorm gegeven aan een leefwijze in navolging van Jezus Christus. Zij leidde een eenvoudig en intens leven van gebed, zonder veel materiële zekerheid voor de dag van morgen. Deze levensstijl en haar persoonlijkheid hadden een grote uitstraling op haar omgeving. Tot op de dag van vandaag is zij een inspiratiebron voor velen.

Op maandag 10 augustus om 18.30 uur is er een transitusviering waarin stilgestaan wordt bij het leven en sterven van Clara.

Op dinsdag 11 augustus om 10.30 uur is er een feestelijke eucharistieviering ter ere van Clara.

Locatie
Stadsklooster San Damiano
Van der Does de Willeboissingel 12
5211 CB ‘s-Hertogenbosch

Reserveren om bij de viering aanwezig te zijn is niet nodig, wel wordt gevraagd uw gegevens te registreren bij aankomst. Dit is nodig om mensen snel te kunnen informeren als er zich onverhoopt corona-besmettingen voor zullen doen.

Afbeelding: Clara van Assisi door Simone Martini (14e eeuw)

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!