Clarapad geopend

Voor de echte wandelliefhebbers is er goed nieuws! Woensdag 14 juni heeft de Bisschop van Groningen-Leeuwarden, Mgr. Ron van den Hout in dit Jozefjaar het startschot gegeven voor het Clarapad – een nieuw ontworpen pad vanaf de Jozefkathedraal in Groningen naar de St.-Josephsberg – het Clarissenklooster in Megen.
Zo staat te lezen op de site van franciscanen.nl

De achtergrond… een cadeautje
Het Clarapad is een bedenksel van Marie-Jolanda die van jongs af aan erg geboeid is geweest door Franciscus en Clara. Vooral door haar, omdat zij – onafhankelijk als zij geworden was – haar eigen weg heeft gevonden en heel wat vrouwen zich al vrij snel door haar aangesproken voelden. Clara en haar medezusters konden het volhouden door hun contemplatieve levensinstelling en hun intense gebed en het er zijn voor elkaar en voor vele anderen. Jolanda is heel vaak in Megen geweest. En als dank voor alle inspiratie die zij daar heeft opgedaan heeft zij het Clarapad bedacht als cadeautje voor de zusters bij gelegenheid van hun 300-jarig verblijf in Megen.

De route: geen 225 maar 345 kilometer!
De ‘normale’ afstand tussen Groningen/stad en Megen/stad is ongeveer 225 kilometer. Maar het bijzondere van dit Clarapad van Jozef tot Joseph is dat het tot 345 kilometer is uitgebreid in 19 loopdagen. Dus wandelaars: weet waar je aan begint.

Het hoeft natuurlijk niet in een keer. Zoals bij veel andere routes kun je het lopen binnen je eigen mogelijkheden. Het is de bedoeling dat het Clarapad  deze eerste keer gelopen wordt in een steeds wisselende samenstelling. En dat het een officieel pad wordt wanneer de ‘laatste eerste’ lopers op zondag 4 juli door de zusters van Megen worden verwelkomd tijdens de jubileumviering van hun 300 jaar in een dankdienst waarin de bisschop van ’s-Hertogenbosch, Mgr. Gerard de Korte zal voorgaan.

Meer informatie en de route
Het Clarapad sluit daarna aan bij ‘Ons Kloosterpad’ in Brabant. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat het uiteindelijk zal eindigen bij de Santa Chiara in Assisi. De trajecten van het Clarapad kun je via aan app volgen (www.storytrails.eu). En er komt ook een boekje beschikbaar met alle routes. Meer informatie is te vinden op www.pelgrimsrouteclarapad.nl

Br. Henk van der Zee ofm

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!