Buitenplaats Doornburgh – Tentoonstelling Exodus

Hoe verbeelden hedendaagse kunstenaars de verhalen en thema’s uit het Bijbelboek Exodus? Ook nu zijn dit actuele thema’s, wat bleek uit de ruim 700 inzendingen voor de tentoonstelling (!)

De curerende commissie maakte een selectie van 28 kunstwerken die samen een dynamische tentoonstelling vormen. Wij nodigen je uit om op reis te gaan door de gangen van het voormalig klooster en de tuinen van de buitenplaats om alle verhalen te beleven.

Bij de tentoonstelling EXODUS organiseren we een verdiepend programma met verschillende activiteiten. Kom naar een Artist Talk, ga mee met een rondleiding door de tentoonstelling, of neem deel aan een van de workshops Asjera’s bakken.

De tentoonstelling EXODUS is een co-productie van Buitenplaats Doornburgh en het Bijbels Museum.

Rondleiding tentoonstelling
Elke eerste zaterdag van de maand is er een rondleiding door de tentoonstelling EXODUS. De gids neemt je mee langs alle werken in de tentoonstelling, én elke keer sluit een van de kunstenaars aan om meer over zijn of haar werk te vertellen. De eerste rondleiding is op 1 april met kunstenaar Mehdi Mashayekhi.

Artist talk
Op 22 april is er een artist talk onder leiding van Rikko Voorberg, theoloog en schrijver, die onderdeel uitmaakte van de curerende commissie voor de Open Call EXODUS. Rikko gaat in gesprek met kunstenaars Himmelsbach Alydia Wever.

Praktisch
Plaats: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17 Maarssen
Data: EXODUS 24-03 t/m 24-09
Tijd: Buitenplaats Doornburgh is geopend van woensdag t/m zondag tussen 10:00 – 17:00
Tickets koop je online of aan de deur

Rondleidingingen Doornburgh

Op de eerste en derde zondag van de maand is er een rondleiding door het klooster waarbij alles wordt verteld over de architectuur van het gebouw dat in de jaren ’60 werd gebouwd door architect Jan de Jong, volgens de vormenleer van de Bossche School.

Op elke tweede en vierde zondag van de maand zijn er ‘grote’ rondleidingen. Deze nemen je mee door de hele geschiedenis van de buitenplaats tot het heden. Het 18e-eeuwse hoofdhuis wordt speciaal voor deze rondleiding geopend.

Meer informatie? Klik hier voor de agenda.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!