Black Friarday

Pak ik de fiets of toch de auto? Koop ik nieuw of bij de kringloop? Shop ik bij de multinational of lokaal? En hoeveel spullen heeft een mens nu eigenlijk nodig? In de zoektocht naar een meer eenvoudig leven zijn dit de vragen die je bezig kunnen houden.

Misschien zoek jij ook naar een manier om te leven van genoeg. Een leefstijl die de aarde en je medemens laat bloeien, in plaats van verder uitput. Wees dan van harte welkom op BLACK FRIARDAY, het Feest van de Eenvoud op 26 november 2021, de dag van het grote koopfestijn Black Friday.

Dominicanen worden ook wel Black Friars genoemd, vanwege de zwarte mantel over hun witte habijt. Ruim acht eeuwen geleden begonnen zij hun kloosterorde als bedelbroeders. Nog steeds doen zij de gelofte van armoede als ze intreden.

Op Black Friarday biedt het Dominicanenklooster Zwolle een programma rondom de eenvoudige leefstijl van deze broeders. Welke rijkdom brengt dat hen en tegen welke dilemma’s lopen zij aan? Als deelnemer maak je een reis langs zes stations. Bij deze stations krijg je verschillende dingen te zien, te proeven, te beluisteren en te overdenken. En zo zou je op de drempel van de meest materialistische maand van het jaar, zomaar nieuwe bezieling kunnen vinden. Gratis.

Gelofte van eenvoud

Wil je je langer dan één dag verdiepen in eenvoudig leven? Overweeg dan om op Black Friarday een Gelofte van Eenvoud af te leggen. Met het uitspreken van deze gelofte wijd jij je een jaar toe aan de zoektocht naar een eenvoudig(er) leven. Het klooster organiseert in dat jaar een aantal ontmoetingen om elkaar aan te moedigen en te inspireren. Interesse en/of vragen? Mail programma@kloosterzwolle.nl

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 26 november | 12.30 uur – 16.30 uur

Waar: Dominicanenklooster Zwolle

Kosten: Gratis

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!