Bezin in Zuid-Limburg

Bezin in Zuid-Limburg heet de campagne, brochure en website die het aanbod aan spirituele ankerpunten in het zuiden van Nederland op de kaart moet zetten. Het rijke katholieke verleden van Zuid-Limburg biedt een heleboel interessante religieuze plaatsen om te bezoeken.

Een Camino voor één dag
Een Camini is een ‘mini camino’, oftewel een heel korte pelgrimservaring. Omdat niet iedereen weken of zelfs maanden vrij kan nemen om naar Spanje te wandelen zijn er de 11 Camini’s. Zo kun je de camino ervaren in het Zuid-Limburgse landschap. Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn doormiddel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht op bezinning en bewustwording, net als wanneer je naar Santiago zou lopen.

Wie een stuk van het Jacobspad loopt, voelt zich wellicht verbonden met religie en/of spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Het getal 11 is een zogenaamd meestergetal. Meestergetallen zijn bijzondere getallen waarvan wordt gezegd dat ze je levenspad kunnen beïnvloeden, volgens de wetenschap van de getallenleer. Zo zou het getal 11 gaan over dicht bij jezelf blijven en het volgen van de intuïtie.

Boekje
Waan jezelf een echte pelgrim en verzamel de korte Camini’s: voor elke Camini in Zuid-Limburg is één stempel te verkrijgen. Deze kun je laten verzilveren op het stempelblad in het boekje Bezin in Zuid-Limburg. Haal het in de Visit Zuid-Limburg Shops of bestel het, tegen portokosten, in hun webshop!

Hier downloaden kan ook.

Meer informatie, zoals overnachtingsmogelijkheden, op de site van Visit Zuid-Limburg

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!