Benedictus-abdijentocht

Stichting Pelgrimswegen en voetpaden organiseert op 11 juli, de naamdag van Sint Benedictus een Benedictus-abdijentocht.

Op het Benedictusfeest wandelen we tussen twee benedictijner-abdijen. De wandeling begint in de Abdij St. Benedictusberg van Mamelis gelegen aan de Rijksweg Maastricht – Vaals.

De tocht voert ons via het H. Genovevakerkje te Holset naar het Drielandenpunt waar we een pauze houden. Door het Aachener Wald gaan we naar Bonhoefferkreuz. Na een pauze bij de picknickplaats Pioniersquelle gaan we naar de abdij van Kornelimünster (D) waar we de tocht afsluiten. De Propsteilkirche is tot 2023 gesloten in verband met de waterschade van 14 juli 2021.

Praktisch
Datum: Maandag 11 juli 2022 • Benedictus-abdijentocht • 24 km (lijnwandeling)
Start:          09:30 uur Abdij St. Benedictusberg van Mamelis
Aankomst: 16:30 uur Benedictus Abtei Kornelimünster (D)
Aanmelden: is niet nodig. Gewoon op tijd aanwezig zijn bij het vertrekpunt is voldoende.
Kosten: de tocht is gratis, maar om de kosten te dekken is er een collecte

Met de bus terug (overstappen in bushof Aken). Denk aan een mondkapje voor in de Abdij en de bus.

Stichting Pelgrimswegen en voetpaden
Een SPV-pelgrimswandeling is geen processie of een gebedstocht in die zin dat er voortdurend gebeden wordt onderweg. Er is veel ruimte voor onderling gesprek of zomaar stil genieten. Er zijn wel bezinningsmomenten aan het begin, onderweg en op het eindpunt. Elke tocht begint steeds in een kerk of bij een wegkapel met een verwelkoming en informatie over de wandeling die komen gaat.

Elke deelnemer krijgt een folder met een reisgebed, waarmee we telkens een tocht beginnen. Er staan ook enkele andere teksten op (gebeden, gedichten, liederen) telkens passend bij het thema van de tocht. Die teksten gebruiken we bij de bezinningsmomenten die wij onderweg houden in een kerk of kapel of bij een wegkruis.

Om mee te doen aan onze pelgrimswandelingen hoeft men niet katholiek te zijn of zich als gelovige te bekennen: iedereen is welkom!
Voor meer informatie, kijk op de site.

Meer lezen over Benedictus?

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!