Bach binnenstebuiten – lezing Ad de Keyzer

De Stichting Cantatediensten Kloosterkerk Den Haag biedt u de gelegenheid om enkele workshops bij te wonen over de muziek van Bach. De workshops geven de bagage om de cantates van Bach met meer begrip te kunnen beluisteren. J.S. Bach schreef elk van zijn ca. 200 cantates voor een bepaalde zondag of kerkelijke hoogtijdag. Door de cantates te beluisteren met het kerkelijk jaar mee, beleef je mee hoe Bach de thema’s en lezingen van iedere zondag en feestdag muzikaal verwerkt.

Maak het begin van de repetitie met koor en orkest van de Residentie Bach Ensembles mee, en luister vervolgens naar een inleiding door een deskundige op het gebied van de cantates en Johann Sebastian Bach. Drie zaterdagen in 2020, van 16.00 – 18.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur).

Ad de Keyzer, vrijwillig medewerker van het Titus Brandsma Instutuut bijt het spits af:

25 januari 2020 – Bach en het Woord
Elke cantate die Bach op zondag in Leipzig uitvoert wil het evangeliegedeelte overwegen dat even daarvoor is voorgelezen. Cantate 156 ‘Ich steh mit einem Fuss im Grabe’ geeft ons stof tot nadenken over onze eigen kwetsbaarheid aan de hand van de evangelietekst over hoe Jezus mensen genezend nabij was. We zullen zien en horen hoe Bach niet alleen met het Woord bezig is geweest, maar ook hoe het woord hem heeft bewogen. Dat maakt elke cantate actueel, hier en nu.

Praktisch

Toegangsprijs incl. consumpties € 10,00.
Locatie: Kloosterkerk, Lange Voorhout 4 (ingang kosterij), Den Haag.
Tijd: 16.00 – 18.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)

De volgende bijeenkomsten zijn:

22 februari 2020 Sytze de Vries – Het huwelijk van woorden en noten
28 maart 2020 Wim Faas – De Meininger Bach

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!