Avontuur van de stilte

Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen en wat te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren. Gedurende dit weekend van 16-18 oktober zal Ignatius van Loyola je leermeester zijn.

We reiken je verschillende gebeds- en meditatietechnieken aan, zowel individueel als in groep. Je gaat op weg met je hart, verstand en lichaam, in stilte of met woorden. Je eigen levensverhaal en de Bijbel zijn het vertrekpunt van jouw persoonlijk avontuur van de stilte.

We richten ons tot (jong)volwassenen, vooral tot hen die weinig gebeds of meditatie-ervaring hebben; in het bijzonder tot hen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en de onderscheiding van de geesten(*).

(*) Onderscheiding van de geesten is een ignatiaanse uitdrukking die te maken heeft met het leren kennen van jezelf. Je leert beter begrijpen wat de motieven zijn achter je keuzes. Je leert hart en verstand inzetten om te ‘zien’ (onderscheiden) welke motieven naar een keuze leiden die het goede teweegbrengt en welke motieven naar een keuze leiden die kwaad voor jezelf of je omgeving zal veroorzaken.

Meer weten over onderscheiding? Klik hier voor enkele filmpjes met Nikolaas Sintobin sj.

Datum en tijd: Van 16 tot 18 oktober, 19.30 uur vrijdag tot 14.00 uur zondag.

Plaats:  Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen – België

Begeleiding:  Wauthier de Mahieu sj, Hilde Van Linden en Mark Logtenberg sj

Kosten: € 189 (overnachtingen, maaltijden, begeleiding, kopies, en verblijftaks voor de stad Gent inbegrepen)
+ eventueel huur van handdoeken (€ 5,30)

Info en inschrijven:
Persoonlijk via activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26
Meer informatie en inschrijven : via deze link

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!