Art Stations of the Cross 2020 in Deventer

De bezielende weg van vrede, gerechtigheid en naastenliefde – Contemplatieve kunstroute met hedendaagse kunst

Elke stap die je in de pittoreske binnenstad van Deventer zet, elk kunstwerk waardoor je stil komt te staan, herinnert je eraan dat de mens kwetsbaar is. Oorlog, onrecht en eenzaamheid zijn van alle tijden. Het lijden is onafwendbaar. En toch zijn er altijd mensen die zich inzetten voor vrede, gerechtigheid en naastenliefde.

Volg de voetsporen van bezieling in Deventer!

De oude spirituele traditie van het lopen van de kruisweg ontstond in de vierde eeuw in Jeruzalem en kwam in de middeleeuwen naar het westen. Nu krijgt het een nieuwe vorm langs religieuze en seculiere locaties. Ze openen hun deuren voor hedendaagse videobeelden, soundscapes, foto’s, installaties of beeldhouwwerken. De kunst daagt uit en maakt eigen interpretaties in relatie tot het thema mogelijk.

De internationale Art Stations of the Cross vindt in 2020 – na edities in Londen, Washington DC, New York en Amsterdam – plaats in het hart van de eeuwenoude Hanzestad Deventer. Veertien kunstenaars verbeelden het lijden van Jezus en van mensen in onze tijd. Langs de kunstwerken loopt een pelgrimsroute.

Kijken wat er zoal te zien is? Dat kan op de website van Art Stations of the Cross

Praktisch
Deze moderne kruiswegstatie is te bezoeken van Aswoensdag (26 februari) tot en met Stille Zaterdag (11 april), van woensdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.
De start van de route is in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer, maar is ook te volgen door de kaart op de website (via een smartphone).
De folder met de route en uitgebreidere tekst is te verkrijgen bij de meeste locaties.

Openingstijden zijn aangepast i.v.m. het coronavirus; musea en andere instanties zijn voorlopig dicht; de bibliotheek is open, kerken zijn beperkt open, kunstwerken in ruimtes van bedrijven en in openbare ruimtes zijn te bezichtigen

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!