Als de stilte roept – veertigdagentijdproject van Shodo

Alleen wie het voorstelbare achter zich laat maakt iets onvoorstelbaars mee

Een bijzondere schrijfretraite tijdens de Veertigdagentijd geïnspireerd door het boek “Als de stilte roept” van Erik Galle.
Gedurende zeven weken schrijf je zes dagen per week op een beZINnende manier in je dagboek en op zondag reflecteer je op jouw ervaringen. Naast het schrijven word je uitgenodigd om iedere dag opnieuw een stukje stilte toe te laten. Dat kan tijdens zowel tijdens meditatie als ook tijdens een wandeling door de buurt.

De schrijfretraite tijdens de Veertigdagentijd gebruikt de beZINnende schrijfmethode van Shodo ter verdieping en reflectie. Het werkt als volgt:

  • Als deelnemer ontvang je voor iedere dag de verwijzing naar een korte tekst in het boek “Als de stilte roept”.
  • Na het lezen schrijf je een enkele ZIN over, die je van mij ontvangt.
  • Vervolgens schrijf je al mijmerend een pagina vol in je dagboek
  • Je rondt dit gedeelte af met een ZINgedicht.
  • Nadat je jouw eigen tekst hebt gelezen, schrijf je tot slot een kort gedicht. Iedere week gebruik je hier een andere dichtvorm voor.

Je hoeft vooraf geen ervaring met schrijven te hebben, want door het stap voor stap te doen, ontwikkel je de vaardigheid vanzelf.

Naast de schriftelijke opdrachten worden er ook stiltemeditaties en leesuurtjes aangeboden, waar je als deelnemer naar eigen behoefte (via Zoom) aan kunt deelnemen. Op het blog ontvang je automatisch alle informatie die je nodig hebt.
De schrijfretraite begint online op 17 februari.

Klik hier voor meer informatie over de schrijfretraite

Geluidsoverlast kennen we allemaal. Met ‘geluidsonderlast’ zijn we helemaal niet vertrouwd. ‘Ongekend, onbemind’ geldt zeker ook voor de stilte. Vele mensen zijn er bang voor. Het is of ze aan de rand van de zee staan en met hun tenen voelen of het water niet te koud is. Dit boek wil je afhelpen van die koudwatervrees. Zie het als een reisverslag over wat er gebeurt wanneer je je begeeft in de zee die de stilte is.

 

 

Meer informatie over het boek Als de stilte roept

Erik Galle

Prijs: €25,50

Een uitgave van en te bestellen bij Adveniat

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!