Allemaal wonderen – Catharijneconvent

In februari startte in Museum Catharijneconvent de tentoonstelling Allemaal wonderen. Vanaf 1 juni ging Allemaal wonderen weer opnieuw open voor publiek, tot 23 augustus a.s.

Sensationele kunstwerken, indrukwekkende verhalen en wetenschappelijke invalshoeken. De laatste kans om deze verrassende tentoonstelling waarin het wonder centraal staat te bezoeken!

Wonderen spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag. Ook kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Het weergeven van wat er zich tussen hemel en aarde afspeelt, vraagt van hen hun allergrootste verbeeldingsvermogen. Die uitdaging heeft de meest spannende en ontroerende kunst opgeleverd. Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramović, voor deze tentoonstelling heeft het museum de mooiste en verrassendste werken uit internationale collecties samengebracht.

Een sfeervolle tentoonstelling die uitnodigt om stil te staan bij het verschijnsel wonderen

Kunstwerken gaan de dialoog aan met wonderverhalen uit verschillende culturen, cultuurhistorische voorwerpen en onverklaarbare en fascinerende ooggetuigenverslagen. Ook wetenschappers komen aan het woord en geven hun visie op het fenomeen wonderen. Resultaten van een onderzoek over wonderen geven inzichten over hoe we tegenwoordig naar wonderen kijken. Hierdoor ontstaat een nieuwe context waardoor de bezoeker zijn eigen verhaal kan maken.

Wonderen zijn van alle tijden, alle culturen en alle religies. Het thema is veelomvattend, met diverse invalshoeken en voor- en tegenstanders. Daarom heeft het museum ervoor gekozen de menselijke levenscyclus als uitgangspunt te nemen. Reis door de wonderverhalen uit het leven van de mens aan de hand van drie hoofdthema’s: dood, leven en geboorte.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!