Actie ‘Ik ben bij Bijdorp’ deed bewoners goed

 

 

In Huize Bijdorp wonen dominicanessen van Voorschoten, broeders dominicanen en niet-religieuzen. Begin mei werd corona geconstateerd.
Drie zusters en een broeder overleden, alle bewoonsters en bewoners leefden in quarantaine op hun kamers en konden zelfs geen afscheid nemen van de overledenen.

De redactie van de website Dominicaans Nederland bedacht spontaan de actie ‘Ik ben bij Bijdorp!’ en nodigde mensen uit om een kaart te sturen, liefst van een kaars of lichtje. Die actie werd genoemd in diverse kranten en in het Max-Ouderenjournaal.

Met dozen vol kwamen de kaarten het klooster in. Ze werden opgehangen in de kapel. Op de website van Dominicaans Nederland staat een reactie van de bewoners te lezen:

‘De zusters, paters, bewoners en medewerkers van Huize Bijdorp zijn geráákt door de oproep: “Ik ben bij Bijdorp”. Een overweldigende hoeveelheid inspirerende, mooie, ontroerende en opwekkende kaarten stroomde Bijdorp in.

De kapel hangt vol met kaarten. En nòg komen er iedere dag nieuwe binnen. Hartelijk dank voor de grote betrokkenheid in een zware periode. Dat doet ons enorm goed en heeft ons opnieuw de verbondenheid doen ervaren met heel de Dominicaanse gemeenschap en vele betrokkenen vanuit de samenleving.’

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!