Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven 140 jaar

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven bestaat dit jaar 140 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelden de broeders een unieke website vól historie, in woord en beeld.

De geschiedenis van de kloostergemeenschap in Berkel-Enschot is in die 140 jaar goed gedocumenteerd. Op basis van tal van bronnen lukte het de broeders om daar, samen met Studio Voordenberg uit Amsterdam, een aantrekkelijk verhaal van te maken. Hiervoor zijn in de loop van de zomer ook opnames gemaakt op de abdij. Dit resulteerde in een serie korte video’s over diverse belangrijke momenten uit de geschiedenis, verteld door de broeders. De verhalen zijn, samen met animaties en oude foto’s, te vinden op de speciale website ‘140 jaar Koningshoeven’. Deze neemt de websitebezoeker aan de hand van een tijdlijn mee door de tijd.

Van hoe het begon in een schaapshoeve in 1881. Anti-kerkelijke sentimenten in Frankrijk bewogen veel religieuzen om hun heil elders te zoeken. De monniken van de Katsberg in Noord Frankrijk lieten hun oog vallen op drie hoeven en een schaapskooi in de buurt van Tilburg.

Via de oprichting van de Trappistenbrouwerij, het klooster in oorlogstijd, herziening van de monastieke traditie en het stichten van een nieuwe abdij in Oeganda naar verduurzaming en het eerste o.o bier in 2021.

Bij elk onderwerp zijn filmpjes met veel informatie te vinden.

Beleef de geschiedenis van 140 jaar Koningshoeven

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!