Aan de rand van de Hemel: Visioenen

Jubileumtentoonstelling In 2023-2024 viert Museum Krona zijn 50-jarig bestaan. Met de expositie Aan de rand van de Hemel. Visioenen wordt via Birgitta van Zweden teruggegaan tot de bron van het abdijcomplex waar het museum deel van uitmaakt en gezocht naar een betekenisvolle verbinding met het heden.

Van Birgitta van Zweden en Hildehard von Bingen tot Femmy Otten en Emma Talbot: Aan de rand van de Hemel. Visioenen verbindt middeleeuwse heiligen met hedendaagse kunst van toonaangevende vrouwelijke kunstenaars uit binnen- en buitenland. Allemaal benaderen zij het thema ’visioenen’ op hun eigen manier. De ene keer ingetogen, een andere keer uitbundig. Van interactieve installaties tot geurervaringen en filmbeelden die je doen huiveren en glimlachen. De tentoonstelling laat zien dat het visioen ons geregeld aan de grens van ons voorstellingsvermogen brengt of daar zelfs overheen gaat. Het zijn de onnavolgbare wegen van het visioen die ons voeren naar de rand van de hemel.

Vrouwelijke kunstenaars
Zo maakt kunstenares Fiona Lutjenhuis in opdracht van het museum mantels, bedrukt met kosmische, buitenaardse motieven. Deze zijn geïnspireerd op de ervaringen van haar ouders die eind jaren ‘90 deel uitmaakten van een meditatiecentrum waar deelnemers werden opgeleid om verlicht te raken. De mantels zullen gedragen worden door koorleden van Stichting Volgspot uit Uden, tijdens de opening en bij optredens gedurende de expositie. Tevens heeft Volgspot bij zeven kunstwerken van de tentoonstelling muzikale composities geschreven en opgenomen in een professionele studio, die als audiotour kunnen worden beluisterd.


Praktisch:

Waar: Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden

Wanneer: 11 november 2023 t/m 1 april 2024

Tijden: Het museum is regulier geopend van dinsdag  tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Het museum is gesloten op Maandag 25 december (Eerste Kerstdag) en Maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag)

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!