75 jaar bevrijding: jezuïeten en verzet

Podcastserie over jezuïeten en verzetsstrijders Robert Regout en Rupert Mayer. Een productie van gebedspodcast biddenonderweg.org

Deze spannende en confronterende podcastserie is een indringende kennismaking met twee jezuïeten en verzetshelden: de Nederlandse professor internationaal recht Robert Regout en Duitse apostel Rupert Mayer.

In deze podcastserie, geschreven door Wouter Blesgraaf sj, maken we kennis met twee jezuïeten en verzetsstrijders die de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid ondervonden. De Nederlandse professor internationaal recht Robert Regout en de Duitse apostel Rupert Mayer. We staan in tien afleveringen stil bij het getuigenis van hun inspirerende levens.

Beide jezuïeten komen al snel in aanraking met de vernietigende kracht van het nazi-regime. Ze roepen op tot verzet en nemen plaats in de frontlinie. De prijs die ze betalen is groot. Regout en Mayer overleven het nazi-geweld niet.

Deze podcastserie is meer dan een feitelijk relaas. Door pakkende citaten van beide verzetshelden kruipen we dicht onder hun huid. Hun ervaringen kaatsen de bal onherroepelijk terug, waardoor de podcastserie een meditatief karakter krijgt. Regout en Mayer leefden onder extreme omstandigheden, maar ook op ons komen dagelijks tal van uitdagingen af. Wat is leven in vrijheid mij eigenlijk waard?

De tien afleveringen duren elk ongeveer tien minuten.

Ga hier direct naar de podcasts.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!