7000 uur Gregoriaans

Een aantal weken geleden maakte Trouw melding van een groots project: Benedictijnse zusters van de Abdij Notre-Dame de Fidélitee de Jouques bij Aix-en-Provence stellen hun gezang ter beschikking aan het grote publiek.

De Amerikaanse muzikant John Anderson is al 3 jaar bezig met het opnemen van de gezangen uit de abdij in de Provence. Hij verzamelde er zo’n 8.760, meer dan 7ooo uur aan muziek. Die muzikale rijkdom wordt nu gedeeld op het Youtube kanaal van de zusters. Dagelijks wordt een nieuw lied online gezet, passend bij de liturgie van de dag.

De catalogus van duizenden gezangen wordt binnenkort gelanceerd op Neumz, een nieuwe site voor wat de zusters zelf het grootste opnameproject in de geschiedenis noemen. De site is nog in opbouw. Rond Pinksteren wordt de eerste werkende versie verwacht. Een app volgt in de herfst. Maar het zal nog zeker twee jaar duren voordat alle materiaal op de site beschikbaar is. Wie de site bezoekt kan intekenen om op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen.

https://youtu.be/7jp55Py6fdY

 

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!