3-daagse conferentie Henri Nouwen – Vaderhart van God

3-daagse Hour of Power Conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

U wordt van harte uitgenodigd om alweer de vijfde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. De vorige conferenties zijn door onze gasten zeer gewaardeerd en we kijken daar met veel vreugde op terug. Op veler verzoek zal er DV een vijfde editie komen, wederom georganiseerd door Hour of Power, DrieTour en Beter Uit en opnieuw in het sfeervolle en comfortabele bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. U kunt zich nu alvast inschrijven voor deze 5e conferentie, zodat u verzekerd bent van een plekje.

In 2019 was het thema “Wie ben ik” en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema “Vaderhart van God”.
Bijna 24 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald. Eén van zijn bekendste uitspraken is elke zondag bij Hour of Power te horen:

“Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen. Je bent Gods geliefde kind.”

Sprekers dit jaar zijn Ds. Jurjen ten Brinke, Ds. Arenda Haasnoot, Pastoor Jules Dresmé en Leo Fijen. Samen met Jan van den Bosch vertellen zij in een persoonlijk verhaal over wat het gedachtegoed voor hen inhoudt en betekent, waarna er ruimte is voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek.

Voorlopig Programma

Vrijdag 25 september 2020

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen tijdens de maaltijden (inschenken/opscheppen/verzamelen) en de keukendienst (afwas).

Om 12:00 uur is er een korte samenkomst in de kapel met aansluitend de warme maaltijd.
Om 14:15 uur opent Jan van den Bosch de conferentie.
Om 18:00 uur zal de broodmaaltijd gebruikt worden. Aansluitend zal  Jurjen ten Brinke spreken.
Om 21:00 uur kunt u nader kennismaken met uw mededeelnemers onder het genot van een hapje en drankje, dat u wordt aangeboden.

Zaterdag 26 september 2020

Na het ontbijt is er om 09:15 uur een samenkomst in de kapel o.l.v. Chris Tims, directeur van Hour of Power. Daarna volgt een lezing van Arenda Haasnoot.
Na de warme maaltijd om 13:00 uur is er tijd voor jezelf of om een gezamenlijke wandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.
Om 15:30 uur kunt u deelnemen aan groepsgesprekken o.l.v. Arenda Haasnoot.
Om 17:00 uur is er ruimte voor stiltemomenten, luisteren naar muziek en zingen in de kapel.
Aansluitend volgt de broodmaaltijd.
Om 19:30 uur is er een bijeenkomst met pastoor Jules Dresmé en zangeres Elske te Lindert. Daarna is er weer een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, dat u wordt aangeboden.

Zondag 27 september 2020

Om 07:00 uur is er stille tijd in de kapel met aansluitend ontbijtbuffet.
Om 09:00 uur is er gelegenheid om gezamenlijk naar de uitzending van Hour of Power te kijken. Vervolgens een voordracht van alweer de laatste spreker, Leo Fijen.
Na de warme maaltijd is er omstreeks 14:00 uur een afsluitende bijeenkomst met Jan van den Bosch waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.
Om 15:00 uur koffie, thee en einde Conferentie

Praktisch
Data:
25 – 27 september 2020
Kosten: € 175 p.p. op basis van twee persoogkamer
Aanmelden: klik op deze link.

U kunt de conferentie ook als daggast meemaken. Kosten €39 per dag. Meer informatie.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!