Kaas en bier voor het goede doel

Aan de kaasmakerij van Koningshoeven ligt de lijfspreuk ‘ora et labora’ ten grondslag: bid en werk. Met onze eigen kaasmakerij krijgen wij, monniken, de kans om dit eeuwenoude devies te belijden. De productie van de kazen geeft ons ook de gelegenheid om samen te werken en in gemeenschapszin te groeien en eigenhandig unieke producten te vervaardigen.

Met hart voor de mens en oog voor diens behoeften ondersteunt Abdij Koningshoeven mensen waar ze kunnen. Daarom start Abdij Koningshoeven in haar online Kloosterwinkel met het verkopen van speciale kaas- en bierpakketten. Een extra deel van de opbrengst gaat naar mensen in Tilburg en omgeving die een financieel steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Koopt u een kaas- of bierpakket? Dan kunt u tevens een extra donatie doen van 5, 10 of 15 euro. Dit bedrag komt dan volledig ten goede aan het goede doel, bovenop de bijdrage die de pakketten opleveren.

Het kaasassortiment
Op hun website schrijven de broeders:
In onze kaasmakerij produceren we wekelijks zo’n 400 kilo biologische trappistenkaas en bierkazen met biologische ingrediënten. Ons assortiment varieert van bierkazen tot kruidenkazen van zowel koe- als geitenmelk. Alle kazen dragen het exclusieve label Authentic Trappist Product (ATP), het bewijs dat de kaasproductie in handen is van monniken en plaatsvindt binnen de abdijmuren. Het is ook een garantie dat een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan charitatieve acties en sociale doelen die zich richten op mensen in nood. De monniken laten zich bij de kaasproductie in beperkte mate bijstaan door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Juist niet bij de productie maar bij het onderhoud van de gemaakte kazen.

De bieren
Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de geheime recepturen van de trappistenmonniken.

Trappistenbier en de 3 regels
La Trappe Trappist wordt sinds 1884 in stilte gebrouwen op het terrein van de Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven abdij in het Brabantse Berkel-Enschot. Bierbrouwerij de Koningshoeven is daarmee één van de weinige brouwerijen ter wereld die het label ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. Dit label – verleend door de Internationale Vereniging Trappist – garandeert de herkomst van trappistenproducten volgens de volgende criteria:

Productie vindt plaats binnen de muren van een trappistenabdij onder toezicht en verantwoordelijkheid van monniken.
En een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Neem een kijkje in de winkel en draag meteen bij aan een betere wereld.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!