Adventsmeditaties

In de aanloop naar Kerstmis verzorgt dominicaan Henk Jongerius elke Adventszondag om 15.00u een online miniretraite. Het Dominicanenklooster Huissen biedt daarnaast twee keer per week een tekst of een video aan.

De online retraites van het Dominicanenklooster Huissen begonnen als reactie op de coronacrisis. Behalve bewoner Henk Jongerius OP verzorgden diverse programmamakers die in het klooster werken korte bezinningen per video. In de Goede Week van dit jaar werd dat een programma met afgestemde bezinningen in tekst en video. De belangstelling ervoor was liep in de duizenden.

Nu is er voor de komende adventsperiode de serie Hemel en aarde zijn wij, waarvoor zich nu al 1000 mensen hebben ingeschreven. De serie bestaat uit vier teksten die gelezen of beluisterd kunnen worden en vier video’s. De boodschap van Advent is verdeeld in 4 sub-thema’s. Elke week heeft dus zijn eigen thema:

Verwachting: zwanger zijn van het geheim
Incarnatie: in je lichaam zijn, hier en nu
De aarde bewonen
Het unieke van Jezus en van jou

Elk thema wordt voorzien van een prachtige aquarel van Mayke Mars (www.arttobeyou.com)

Op dinsdag- en donderdagochtend krijg je een meditatie in je mailbox. De laatste meditatie wordt op kerstavond verstuurd. Hopelijk zullen dan weer velen samen kijken, om 20:00 uur. Lees hier meer en meld je aan.

Meditatieleraar en dichter Henk Jongerius heeft vanaf het begin meegedaan en heeft een eigen stijl en publiek opgebouwd. Hij brengt elke adventszondag om 15.00 uur een meditatie van een minuut of twintig. Meld je hier aan.

Afbeelding: Mayke Mars

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!